Zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV)

Woningstichting St. Joseph vindt het belangrijk dat huurders zich thuis voelen. U kunt daarom uw woning naar eigen inzicht en smaak inrichten. Soms betekent dit een aanbouw, een nieuwe keuken, of een andere grotere verbouwing. Om verrassingen en onverwachte kosten bij een verhuizing of renovatie zoveel mogelijk te voorkomen heeft St. Joseph een compact en duidelijk ZAV-beleid. Het doel hiervan is dat u vooraf weet waar u aan toe bent. Dit doen we door duidelijk te maken welke minimale eisen we stellen en waarmee u bij het aanpassen van uw woning rekening moet houden.

Over het algemeen geldt dat u voor het inrichten, behangen en (binnen) schilderen van uw huurwoningen geen toestemming nodig heeft. Plaatst u een tuinhuisje of een overkapping die later weer makkelijk en zonder schade verwijderd kunnen worden? Geen probleem! Een grotere verbouwing zoals een uitbouw of het uitbreken van een (binnen)muur? Daarvoor is altijd toestemming vanSt. Joseph

Belangrijk om te weten:

  • Werk aan installaties moet worden gekeurd door een vakman;
  • Schilder radiatoren en verwarmingsbuizen NOOIT met latex. Bij verhuizing brengen wij kosten voor herstel in rekening;
  • Wijzigingen in het buitenschilderwerk zijn niet toegestaan;
  • Voor sommige zaken is een vergunning nodig. U kunt dit navragen bij uwgemeente. 

Het ZAV-beleid gaat uit van de meest voorkomende situaties. Wanneer we bij een verhuizing of tijdens onderhoudswerkzaamheden aanpassingen aantreffen die apart of extreem zijn gaan we met de bewoner in overleg en wordt per geval bepaald hoe er wordt gehandeld.

 

 

 

 
Er is momenteel geen actueel aanbod.
Login om te reageren of registreer als woningzoekende
E-mail adres: Wachtwoord: Wachtwoord vergeten Registreren