Voor welke woning kom ik in aanmerking?

Sociale huurwoningen zijn de woningen met een kale huurprijs tot €720,42 per maand. De corporaties moeten deze woningen namelijk 'passend toewijzen'. Passend toewijzen betekent dat de corporatie ervoor moet zorgen dat de hoogte van uw huur past bij de hoogte van uw inkomen en uw huishoudgrootte. U kunt daarom niet meer op alle woningen reageren.

Wat betekent passend toewijzen? 
De overheid heeft deze norm in de nieuwe Woningwet opgenomen om te voorkomen dat huishoudens met een beperkt inkomen in een te dure woning terechtkomen. De overheid wil hiermee de kosten voor de huurtoeslag beperken en de woonlasten voor huishoudens met een laag inkomen betaalbaar houden. Passend toewijzen wil dus eigenlijk zeggen ‘huren naar inkomen’.

Wat betekent dit voor woningzoekenden? 
Door het passend toewijzen moeten wij bij het toewijzen van woningen rekening houden met de huishoudgrootte en het verzamelinkomen van de nieuwe huurder.

Heeft u een inkomen onder de huurtoeslaggrens? Dan komt u alleen in aanmerking voor woningen met een huur tot en met € 607,46 (als u met één of twee personen bent) of tot en met € 651,03 (als u met drie of meer personen bent). Hierdoor huurt u een woning met een huur die past bij uw huishoudinkomen. 

Heeft u geen recht op huurtoeslag? Dan kunt u in aanmerking komen voor een woning tussen €651,03 en €720,42 als uw inkomen niet hoger is dan €38.035 

Lees hier meer over de huur en inkomensgrenzen

Ga hier naar de volledige informatie van de Rijksoverheid

 

 

 

 

 
Er is momenteel geen actueel aanbod.
Login om te reageren of registreer als woningzoekende
E-mail adres: Wachtwoord: Wachtwoord vergeten Registreren