Een nieuwe huurwoning. Wat nu?

Een nieuwe huurwoning. Wat nu?

Het is zover. U komt in aanmerking voor een huurwoning.

U kunt nu de woning gaan bezichtigen. Meestal maakt u daarvoor een afspraak met de vertrekkende huurder. Met deze kunt u afspraken maken over het overnemen van zaken die in de woning kunnen achterblijven. Hiervoor is een overnameformulier beschikbaar.

Als de oude huurder eenmaal is verhuisd wordt gecontroleerd of alles werkt en we bekijken welke reparaties nog door de woningstichting worden uitgevoerd.

Het huurcontract ondertekent u bij ons op kantoor. Meestal kunt u dan direct de sleutels meenemen en kunt u in uw nieuwe huurwoning aan de slag.

Waarmee rekening houden?

  • U huurt een woning waar al mensen in gewoond hebben. Dit betekent dat het huis niet nieuw is. Uw "nieuwe" huurwoning is dus niet vergelijkbaar met een nieuwbouwwoning.
  • Als er schade aan de woning is wordt die hersteld. Verwijderen van behang, in overleg achtergebleven vloerbedekking en het veranderen van de kleuren van binnenschilderwerk zijn voor uw eigen rekening.
  • Soms kunnen we niet alle reparaties klaar hebben als u de sleutel ontvangt. We overleggen dan met u over de planning en de mogelijkheden.
  • U kunt de binnenzijde en de tuin van uw woning naar eigen smaak inrichten en aanpassen. Wilt u grote zaken veranderen of echt verbouwen? Neem dan contact met ons op.

Voor vragen over de oplevering van een huurwoning kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

 

 
Er is momenteel geen actueel aanbod.
Login om te reageren of registreer als woningzoekende
E-mail adres: Wachtwoord: Wachtwoord vergeten Registreren