Woningstichting St. Joseph

Woningstichting St. Joseph heeft 476 woningen in Stramproy in de gemeente Weert en Haler, gemeente Leudal. We zijn één van de kleinere sociale verhuurders in Nederland, maar daarom niet minder , of wellicht juist daarom sterk aanwezig in de lokale gemeenschap. 

De woningstichting is er primair voor de huisvesting  van degenen die niet zelf in hun huisvesting kunnen voorzien. De woningstichting wil voorzien in betaalbare huizen van goede kwaliteit voor de mensen uit de groep met een inkomen tot circa € 35.000,--, voor jongeren en starters, voor ouderen en mensen die zorg of begeleiding nodig hebben. De focus van de woningstichting ligt primair op de kern Stramproy in de gemeente Weert.  

Als lokale huisvester draagt St. Joseph bij aan een evenwichtige lokale woningmarkt met voldoende beschikbaarheid van sociale huurwoningen. Nu de beschikbaarheid en bereikbaarheid van het sociale bezit onder druk staat onder invloed van landelijk beleid, bijvoorbeeld de verhuurdersheffing, vraagt dit extra inspanning en aandacht.  

Het huisvesten van onze doelgroepen doen we in nauw overleg met de omgeving, dat wil zeggen huurders, gemeente, zorg en welzijnsorganisaties, Dorpsraad en leveranciers . St. Joseph heeft circa 21% van alle woningen in Stramproy in bezit. Er zijn geen andere corporaties actief in Stramproy. De woningstichting heeft als enige sociale huisvester een sleutelrol in het huisvesten van de primaire doelgroep.

 

 

 
Er is momenteel geen actueel aanbod.
Login om te reageren of registreer als woningzoekende
E-mail adres: Wachtwoord: Wachtwoord vergeten Registreren