Huisdieren

Mag ik huisdieren houden?

U mag in uw woning één of meerdere huisdieren houden. Er zijn wel een paar voorwaarden aan verbonden. Deze hebben te maken met de leefbaarheid van uw woning en met eventuele overlast:

  • Uw huisdier mag geen geluidsoverlast veroorzaken naar de buren of de omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan honden die veel blaffen.
  • Uw tuin is geen dierentoilet. Uitwerpselen in de tuin veroorzaken overlast voor uw buren (stank en ongedierte) en dat is niet toegestaan. 
  • Als uw huisdier schade aan de woning veroorzaakt bent u als huurder daarvoor verantwoordelijk.
  • Als uw woning vervuilt door de aanwezigheid van huisdieren bent u ook daarvoor verantwoordelijk.

Huisdieren in appartementen

Ook als u in een appartement woont mag u huisdieren houden. Daarvoor gelden dezelfde regels als voor woningen met een tuin. Bovendien dient u extra rekening te houden met de algemene ruimtes.

Mocht uw huisdier onverhoopt uitwerpselen achterlaten in een lift, op een galerij of op een andere plaats in het appartementencomplex, dan bent u verplicht dat direct schoon te maken.

In appartementencomplexen kunnen extra regels gelden. Raadpleeg daarvoor het huishoudelijk reglement.

Tot slot: in de huurwoningen mogen niet zonder toestemming van de woningstichting bedrijfsmatige activiteiten worden ontplooid. Dit betekent ook dat het niet is toegestaan om bedrijfsmatig huisdieren te fokken.

Nog vragen? Neem dan contact met ons op. We staan uw graag te woord.

 

 
Er is momenteel geen actueel aanbod.
Login om te reageren of registreer als woningzoekende
E-mail adres: Wachtwoord: Wachtwoord vergeten Registreren